Jeseň na Tokaji 2019
Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov zorganizoval v spolupráci s Cirkevnou strednou odbornou školou sv. Jozafáta Trebišov koncom októbra druhý ročník súťaže Jeseň na Tokaji, spojenú s výstavou studených jedál a cukrárenských výrobkov.
Súťaž pozostávala z prípravy dvoch porcií rovnakého hlavného jedla z ľubovoľných vlastných surovín súvisiacich s jeseňou. Povinnosťou súťažiacich bolo zakomponovať určenú povinnú surovinu sladkovodnú rybu a tokajské víno (furmint alebo lipovinu), do pripravovaného jedla. Porota hodnotila prípravu, hygienu práce, správnosť technologického postupu, chuťové vlastnosti, vizuálnu stránku a kreativitu.
Tejto súťaže varenia naživo sa pod vedením majsterky odborného výcviku Bc. Mileny Poprikovej zúčastnili aj žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach. Martin Ferencz, študent z odboru čašník, servírka, pripravil marinovaného zubáča s gaštanovým pyré, cviklou a vínovou omáčkou a Damián Makula, z odboru hotelová akadémia, ponúkol filet zo zubáča s koreňovou krustou podávaný s hokaidovým pyré a vínovou omáčkou. Z desiatich súťažiacich v kategórii kuchár junior získal Martin druhé miesto.
SOŠOaS Michalovce
Zdroj: http://www.michalovce.sk/sk/aktualita/jesen-na-tokaji-2019
Zverejnené: 22.11.2019
Aktualizované: 22.11.2019